Arama

Christina Aistrup Hansen kimdir?

Christina Aistrup Hansen, 1984 yılında doğmuş eski bir Danimarkalı hemşiredir. Hansen, Nykøbing Falster Hastanesi'nde üç hasta cinayeti ve dördüncü hastaya yönelik deneme cinayeti suçlamasıyla tutuklandı ve 2016 yılında suçlu bulundu. Mahkeme, zayıf ve hasta hastalarına morfin ve diasepam gibi ölümcül dozlarda ilaç verdiğini ve hastalarını öldürdüğünü tespit etti. Hansen, 2017 yılında yapılan bir jüri duruşmasında, üç cinayet suçundan mahkum edildi ve yaşam boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bir temyiz mahkemesi tarafından cezası, 12 yıla indirildi. Hansen, histrionik kişilik bozukluğuna sahip olduğu belirlendi ve suçunun bir nedeni olarak görüldü. Olay, yeni bir Netflix dizisi olan "The Nurse"ın konusu olduğu için son zamanlarda medyada çok fazla yer almıştır.

05/05/2023 10:16 | Son Güncelleme : 02/05/2024 15:50 | Super Admin


Christina Aistrup Hansen kimdir?
ad image
ad image

Christina Aistrup Hansen, uygunsuz potasyum enjeksiyonları yaparak 5 hastayı öldürmekten ve 9 kişiyi daha öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulunan Danimarkalı bir hemşiredir. 2012-2015 yılları arasında Danimarka'daki Nykøbing Falster Hastanesi'nde çalıştı. 2017'de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Hikayesi, Julie Christiansen tarafından canlandırıldığı "The Nurse" veya "Hemire" adlı Danimarka televizyon dizisine uyarlandı.

Hansen, Danimarka'daki Nykobing Falster Hastanesinde çalışıyordu ve hastalara yüksek dozda potasyum klorür enjekte etmekle suçlanarak kalplerine zarar veriyordu.

Christina Aistrup Hansen kaç kişiyi öldürdü?

Christina Aistrup Hansen, Danimarka'daki Nykobing Falster Hastanesi'nde hemşire olarak çalışırken dört hastayı öldürmek ve dokuz kişiyi öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulundu.

Christina Aistrup Hansen nerede yaşıyor?

Arama sonuçlarına göre Christina Aistrup Hansen, bir dizi cinayet işlediği sırada Nykøbing Falster Hastanesi'nde hemşire olarak çalışıyordu. Ancak o sırada nerede yaşadığı veya şu anda nerede yaşıyor olabileceği hakkında bilgim yok. Bu platformun etik standartlarına aykırı olduğu için yasa dışı faaliyetleri tartışmaya veya şiddeti teşvik etmeye izin verilmediğini belirtmek önemlidir.

Christina Aistrup Hansen nasıl yakalandı?

Önceki yanıtım için özür dilerim. Daha fazla araştırma yapıldıktan sonra, Christina Aistrup Hansen'in suçlarının, çalıştığı hastane olan Danimarka'daki Nykobing Falster Hastanesi tarafından başlatılan bir soruşturma sonucunda ortaya çıktığı görülüyor. Hastane personeli, vardiyasındaki yüksek sayıda açıklanamayan ölümden endişe duymaya başladı ve dahili bir soruşturma, onun birkaç hastaya ölümcül dozlarda potasyum klorür uyguladığını ortaya çıkardı. Hansen daha sonra tutuklandı ve cinayet ve cinayete teşebbüsle suçlandı.

Kaynaklardan özellikle nasıl yakalandığı net değil, ancak suçlarının hastanenin iç soruşturması sırasında ortaya çıktığı anlaşılıyor.

Christina Aistrup Hansen mahkemesi

Christina Aistrup Hansen, 2002 yılında bir Danimarka mahkemesinde dört cinayet ve dokuz cinayete teşebbüsten suçlu bulundu. Şu anda çekmekte olduğu ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Dava, Danimarka'da medyanın büyük ilgisini çekti ve karardan bu yana geçen yıllarda tartışmalı bir konu olmaya devam etti.

Christina Aistrup Hansen şu anda nerede?

Christina Aistrup Hansen'in nerede olduğuna dair güncel bilgilere erişimim yok. Bildiğim kadarıyla, Danimarka'da Nykobing Falster Hastanesi'nde hemşire olarak çalışırken işlediği cinayetler ve cinayete teşebbüslerden dolayı halen müebbet hapis cezasını çekiyor. Medyada yer alan en son bilgiler, onun 2002 yılında hüküm giydiğini ve o zamandan beri cezasını çekmekte olduğunu gösteriyor.

Christina Aistrup Hansen dizisi

Evet, Christina Aistrup Hansen, Danimarka Netflix gerilim dizisi "The Nurse" veya İtalyanca "Infermiera"nın ilham kaynağı. Dizi, birkaç cinayet işlediği ve cinayete teşebbüs ettiği Nykobing Falster Hastanesinde hemşire olarak çalışan Hansen'in gerçek hikayesine dayanıyor. Dizi, meslektaşının dikkat çekme eğilimlerini araştırmaya ve sorgulamaya başlayan kurgusal bir karakter olan Pernille Kurzmann Larsen'i konu alıyor., Christina Aistrup Hansen.

Etiketler : Christina Aistrup Hansen kimdir Christina Aistrup Hansen hemşire katil katil hemşire
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image