Arama

Mark Twitchell Kimdir? Dexter'dan ilham Alan Katil

Mark Andrew Twitchell, Kanadalı bir film yapımcısı ve yönetmenidir. Kendisi aynı zamanda bir seri katil olarak da bilinmektedir. 2008 yılında, kendisinin bir "Dexter" hayranı olduğu bilinerek, "Dexter" dizisindeki başrol oyuncusu Dexter Morgan'dan ilham alarak cinayetler işlemiştir.

18/05/2023 09:28 | Son Güncelleme : 03/05/2024 02:34 | Super Admin


Mark Twitchell Kimdir? Dexter'dan ilham Alan Katil
ad image
ad image

Mark Andrew Twitchell, Kanadalı bir film yapımcısı ve yönetmenidir. Kendisi aynı zamanda bir seri katil olarak da bilinmektedir. 2008 yılında, kendisinin bir "Dexter" hayranı olduğu bilinerek, "Dexter" dizisindeki başrol oyuncusu Dexter Morgan'dan ilham alarak cinayetler işlemiştir.

Maskeli bir şekilde birkaç erkekle tanışarak onları evine davet etmiş ve öldürmüştür. Twitchell, seri katil etkinliklerini bir senaryo olarak yazmış ve bir film yapmak için kullandığı düşünülmektedir. Kendisi, cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır.

Duruşması, Twitchell'in bir seri katil olarak ek iş yapan kurgusal Miami Metro Polis Departmanı için adli bir kan lekesi modeli analisti olan Dexter televizyon dizisinin Dexter Morgan karakterinden ilham alması nedeniyle medyanın büyük ilgisini çekti.

Lakap: "Dexter" Taklitçi Katil
Sınıflandırma: Katil
Özellikler: Dismemberment: Parçalama, uzuvları canlı veya ölü bir varlıktan kesme veya başka bir şekilde ayırma eylemidir. Ayrıca kendini kurgusal seri katil Dexter Morgan'a benzetiyordu.
Kurban sayısı: 1
Cinayet tarihi: 10 Ekim 2008
Tutuklanma tarihi: 31 Ekim 2008
Doğum tarihi: 4 Temmuz 1979
Kurban profili: John Brian "Johnny" Altinger
Cinayet Yöntemi: Bıçakla
Yer: Edmonton, Alberta, Kanada
Durumu: 12 Nisan 2011'de şartlı tahliye şansı olmaksızın 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayet

Twitchell, 2008 sonbaharında gelecek vadeden bir film yapımcısıydı. Eylül 2008'de Edmonton'ın güney ucunda kiraladığı bir garajda kısa bir korku filmi çekti.

John Brian "Johnny" Altinger, kaybolduğu sırada bir petrol sahası ekipmanı üreticisinde çalışan 38 yaşında bir erkekti. Arkadaşlarına, çevrimiçi flört sitesi plentyoffish.com'da tanıştığı bir kadınla buluşacağını bildirdi. Arkadaşları, Altinger'den kendisini Kosta Rika'ya uzun bir tatile götüren bir kadınla tanıştığını açıklayan garip e-postalar aldıklarında endişelendiler. Altinger'in patronu e-posta yoluyla bir istifa mektubu aldı, ancak Altinger'in son maaş çeki için bir yönlendirme adresi talebine hiçbir zaman yanıt alamadı.

Giderek daha fazla şüphelenmeye başladıktan sonra, Altinger'in birkaç arkadaşı evine giderek onu kontrol etmek istediler. Altinger'in evine gittiklerinde pasaportunu, kirli bulaşıkları ve hiçbir şeyin alınmadığını gördüklerinde adeta şoka gireceklerdi. Kısa süre sonra Edmonton Polis Teşkilatı tarafından bir cinayet soruşturması başlatıldı.

Crown tarafından Twitchell'in birinci derece cinayet davasında sunulan en önemli kanıt, silinmiş olmasına rağmen Twitchell'in dizüstü bilgisayarından kurtarılan ve SK'nin Serial Killer anlamına geldiği "SKConfessions" başlıklı bir belgeydi. Belge şu pasajla başlıyordu;

"Bu hikaye gerçek olaylara dayanıyor. İsimler ve olaylar suçluyu korumak için biraz değiştirildi. Bu benim bir seri katil olma yolunda ilerlememin hikayesidir."

Yazının devamı ise, yazarın kapsamlı planlamasını, başarısız ilk girişimini ve bir adamı sahte çevrimiçi flört profillerini kullanarak garajına çekerek öldürmeye yönelik başarılı ikinci girişimini ayrıntılı olarak açıklamaya devam ediyor. Ayrıca kurbanın vücudunu parçalama sürecini ve kalıntıları ortadan kaldırmak için sayısız girişimini anlatıyor. Duruşması sırasında Twitchell, Altinger'ı öldürdüğünü ve belgeyi yazdığını itiraf etti. Ancak, nefsi müdafaa için onu öldürdüğünü ve belgenin büyük kısmının olayların kurgulanması olduğunu iddia etti.

Uzmanlar ise yazarın cinayetini kasıtlı kasıtlı olarak işlediği ve bu cinayet serisinin devam ettirerek kendi hayatını roman yapmak istediğini düşünmektedir. Bunun için bu sansasyonel bir fikir olmakla birlikte oldukça dehşet veren bir durumdu.

Cinayete teşebbüs

Johnny Altinger'in ölümünde birinci derece cinayetten hüküm giyen Twitchell, Gilles Tetreault'a saldırdığı iddiasıyla hâlâ cinayete teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya. Tetreault, bir kadınla çıkma beklentisiyle plentyoffish.com web sitesinden çekildiğini, ancak Twitchell tarafından kiralanan bir garaja vardığında maskeli bir adam tarafından sersemletici copla saldırıya uğradığını ifade etti. Kraliyet savcıları, birinci derece cinayetten hüküm giydikten sonra cinayete teşebbüs suçlamasını takip edip etmeyeceklerine hemen karar vermemişlerdi. Ancak cinayete teşebbüsten mahkumiyet, Twitchell'in zaten almış olduğu müebbet hapis cezasına eklenmiş olsa dahi bir şey değişmemiş olacaktı.

17 Haziran 2011'de, hüküm giymiş katil Mark Twitchell'e yönelik cinayete teşebbüs suçlaması, Alberta'daki Queen's Bench Mahkemesi'nde görüldü. Kraliyet savcılarının, neredeyse üç yıl önce Twitchell tarafından Edmontonian Gilles Tetreault'a yönelik bir saldırı iddiasıyla ortaya atılan suçlamayı yeniden canlandırmak için bir yılı olacaktı. 

Twitchell cinayet ve saldırıları sırasında bir maske kullanıyordu.

Medya Tartışması

Davanın medyada geniş yer bulması, mahkeme salonunun hem içinde hem de dışında, suçun "sansasyonel" ayrıntıları hakkında haber yapan medyanın lehinde ve aleyhinde tartışan gözlemcilerle tartışmalara yol açtı.

Ceza davası başlamadan önce, Kraliyet savcıları ve savunma, polis kanıtları üzerinde geniş yayın yasakları ve mühürleme emirleri istedi ve bu da medyanın, jüri gelecekteki duruşmada duyana kadar davanın ayrıntıları hakkında haber yapmasını engelledi. Medya bu yasaklamayla mücadele etti, ancak yargıç sonunda hem mühürleme emrini hem de yayın yasağını kabul etti ve kararında "mahkeme öncesi tanıtımın sanığın anayasal olarak korunan adil yargılanma hakkını baltalayacağına dair gerçek bir risk olduğunu" belirtti.

Jüri daha sonra, potansiyel bir jüri üyesinin yayın yasaklarının yürürlüğe girmesinden önce medyada geniş yer bulmasından etkilenip etkilenmediğini belirlemek için bir "neden için meydan okuma" prosedürü aracılığıyla oylandı. Yasaklar kaldırıldığında, Amerikan televizyon programları Dateline NBC ve CBS 48 Hours Mystery de dahil olmak üzere önemli bir medya varlığı duruşmaya katıldı ve duruşma hakkında haber yaptı. Gazeteci ve yazar Steve Lillebuen'in çalışmaları arasında yakında çıkacak bir gerçek suç kitabı da var.

Twitchell, birinci derece cinayet mahkumiyetinden sonra, davasının medyada geniş yer bulmasını temyiz gerekçesi olarak kullandı. Temyiz bildiriminde, "davamı çevreleyen medyanın ilgisi o kadar geniş, o kadar bariz ve o kadar açık bir şekilde sansasyoneldi ki, yargıcın suçlamadaki talimatlarına bakılmaksızın, herhangi bir tecrit edilmemiş jürinin bundan etkilenmemesini beklemek mantıksız" temyizinin sonucu henüz kararlaştırılmadı.

Katil film yapımcısı cezaya itiraz etti, medyayı suçladı

Wannabe film yapımcısı Mark Twitchell, John Altinger'ın güney Edmonton'daki bir garajda parçalanarak öldürülmesiyle ilgili birinci derece cinayet mahkumiyetine itiraz etmeyi planlıyor.

Saskatchewan hapishanesinde 25 yıldır şartlı tahliye şansı olmaksızın müebbet hapis cezasını çekmekte olan Twitchell, Pazartesi günü dosyalanan el yazısı bir temyiz bildirimi gönderdi. Yazısında, jürinin hatalı karar aldığını ve bunun nedeninin de medyada çıkan haberler olduğuna değinmiştir.

31 yaşındaki Twitchell, "Davamı araştıran medyanın ilgisi o kadar yoğun, o kadar bariz ve o kadar açık bir şekilde sansasyoneldi ki, yargıcın suçlamadaki talimatlarına bakılmaksızın, herhangi bir sorgusuz sualsiz jürinin bundan etkilenmeden kalmasını beklemek mantıksız," diye yazmıştır.

Twitchell ayrıca "gerekli tüm temellerde makul şüphe uyandırmak için yeterli kanıt sunulduğunu" söylüyor, ancak savunma avukatının "akıl durumu ve güvenilirlikle ilgili kilit noktaları" gerektiği gibi ele almadığını öne sürüyor.

Bu kilit noktaların, bilgisayarlarla ilgili "ileri düzeyde bilgisi" ve kendisi ile dizüstü bilgisayarının silinmiş dosyalarında gömülü olarak bulunan ve Crown'un günlüğü olarak adlandırdığı ve bir kurgu olduğunu iddia ettiği SKconfessions adlı belge arasındaki "önemli farklılıkları" içerdiğini söylüyor.

Twitchell, bilgisayar bilgisinin ortalama bir kullanıcıdan "çok daha gelişmiş" olduğunu iddia ediyor, bu da onun "bir suçu işlemek" için kullanacağı imasını baltalıyor ve SKconfessions'ı "kanıtları gizlemek veya silmek" için sildiği veya "düşündüğü" önerisini "yok ediyor".

Ayrıca kendisi ile SKconfessions arasındaki "felsefi dünya görüşü ve bireysel anlam arayışındaki önemli farklılıklar" iddiasında bulunulmadı.

Twitchell ayrıca güvenilirliğini ortadan kaldırmak için kız arkadaşına, karısına ve polise yalan söylemesi de dahil olmak üzere kanıtları uygunsuz bir şekilde kullanmaktan Crown savcılarının peşine düşmeye de karar verdi.

Kanıtların yalnızca SK itiraflarının doğruluğunu belirlemek için kullanılması gerektiğini iddia ederek, "Bu, jürinin ömür boyu yalancı olduğum sonucuna vararak uygunsuz ve çarpık bir karakter yargısı yapmasına yol açtı" dedi.

Crown teorisini, herhangi bir anlam ifade edemeyecek kadar çok mantık hatasına ve akıl yürütmedeki çelişkilere dayanıyor" diye bitiriyor.

Twitchell, bir jürinin onu 10 Ekim 2008'de Altinger'i öldürmekten suçlu bulmasının ardından 12 Nisan'da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kraliyet, Twitchell'in 38 yaşındaki Altinger'i bir randevu veya olası bir cinsel karşılaşma bahanesiyle kiralık bir garaja çekmek için bir İnternet flört hizmetini kullandığını iddia etti.

Oraya vardığında, bir boruyla kafasına vurdu ve vücudunu parçalamadan ve kalıntılarını bir şehir kanalizasyonuna atmadan önce onu bıçaklamak için bir av bıçağı kullandı.

Uluslararası ilgi toplayan üç haftalık dava sırasında jüri, evli bir baba olan Twitchell'in Star Wars, silahlar ve TV seri katili Dexter Morgan'a ilgi duyan gelecek vadeden bir film yapımcısı olduğunu duyurdu.

Dexter Morgan Ortaya Çıkıyor

Twitchell, dizüstü bilgisayarında bulunan belgedeki bir pasaj doğruysa kurbanının kafasını kesip onunla bir kukla gibi oynadı.

"Eldivenli elimle çenesini tuttum ve konuşuyormuş gibi görünmesi için komik bir ses çıkarırken hareket ettirdim ve her şeyin tamamen saçmalığına kendi kendime kıkırdadım."

Jüri Salı öğleden sonra bir karara varmak üzere tutuklanana kadar pasaj, yayın yasağı altında olan birçok kişi arasında okunmuştu bile.

İsimler ve yerler kurgulanmış olsa da, Crown, belgenin Twitchell'in Altinger'in ölümüyle ilgili hayatındaki gerçek olayları anlattığını öne sürdü.

Twitchell, birinci şahıs ağzından yazılan ve "SKConfessions" başlıklı belgeyi yazdığını kabul etti.

Twitchell, SK'nin yazar kahramanı Stephen King'i temsil ettiğini ancak aynı zamanda "seri katil" anlamına geldiğini söyledi.

Belgenin açılış cümlesi ise, "Bu, bir seri katil olma yolunda ilerlememin hikayesi" şeklinde başlıyordu.

Ancak Twitchell, hayatındaki olaylara gevşek bir şekilde dayanan bir kurgu eseri olduğu konusunda ısrar etti.

Bir hafta önce Altinger'ı ve başka bir yabancıyı garaja çektiğini itiraf etti, ancak bunun onlara zarar verdiği anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Twitchell, bir Slasher film projesini ortaya koyabilmek için onları cesaretlendirmek için bunun bir şaka çerçevesinde gerçekleştirdiğini ve asla onlara zarar vermek istemediğini söyledi.

  • Slasher film: Slasher, korku filmi alt türü olarak anılmaktadır. Bu filmlerde amaç genellikle seyirciyi korkutmak değildir. En sık işlenen senaryoların çoğunda; ikonik bir seri katil tiplemesi olur ve kurbanlarını tek tek öldürme hikayesi anlatılır. Klişe haline gelmiş Slasher filmlerinin sonunda katil, hayatta kalan son kişi tarafından öldürülür ve filmin sonuna dek, katilin kimliği genelde seyirciye gösterilmez. Bu nedenle kimliklerinin gizli kalması için hep kendilerine özgü maske takan katiller görülür.

İlk adam, Gilles Tetreault, tıpkı belgede anlatıldığı gibi, karşılık vermeyi ve garajdan kaçmayı başardı.

Ancak Twitchell, Altinger'in şakayı öğrendiğinde sinirlenip ona saldırdığını ifade etti. Twitchell, meşru müdafaa için onu kalbinden bıçakladığını, ardından paniğe kapılıp cesedi kesip bir kanalizasyona attığını söyledi.

"SKConfessions" belgesi, "Jim" adlı Altinger karakterinin ölümünü boruyla yapılan soğuk kanlı bir saldırı olarak tanımlıyor ve ardından kafatasının çenesinin oynatılmasıyla kukla gibi davranıldığıyla ilgili satır da dahil olmak üzere cesedin parçalanmanın grafik detaylarıyla devam ediyor.

Twitchell'den ne Kraliyet ne de savunma tarafından gerçek parçalanmanın belirli yönlerini onaylaması veya çürütmesi istenmedi, ancak parçalama hakkında belgede yazılanlara mahkemede itiraz etmedi.

Bu bilgi ve benzeri notlar jüriye sunulmadı çünkü yargıç, materyalin kışkırtıcı niteliğinin delil olarak değerinden daha ağır bastığı konusunda Kraliyet savcıları ve savunma ile hemfikirdi.

Hayatımda hiçbir tanrı veya dini yok

Jüriye gösterilmeyen diğer bilgiler arasında yazarın örgütlü din ve insan öldürme konusundaki düşünceleri yer aldı. Unutulmamalıdır ki Dexter dizisinin baş karakteri seri katil Dexter Morgan'ın da dini inancı yoktu.

"Hayatımda hiçbir tanrı veya dini ima yok" diye yazdı.

"Onlara yerim yok ve tüm din kavramını iğrenç buluyorum. Bunların hepsi, basit fikirli sıradan insanlardan yararlanmak için tasarlanmış büyük, yozlaşmış bir güç gaspı."

Kurbanın gövdesini kesip açmaktan ve organların yavaşça çökmesini izlemekten bahsetti. "Koku alma duyum olsaydı, bu benim için iğrenç olabilirdi. Ama ben bunu yalnızca büyüleyici buluyorum."

Yazar öldürmekten bahsetmiştir. "Çoğu insan hayal kurar ve bu sadece bir hayal olarak kalır. Onların karanlık dürtüleriyle sonuna kadar gidecek mizaçları veya mideleri yok. Ama benim var."

Daha sonra şöyle devam etti: "Öbür dünyaya tek yönlü bir bileti hak eden negatif insanları bu dünyadan atmak konusunda hiçbir çekincem yok, eğer böyle bir şey varsa."

Gerçekten öldürmek istediği kişinin eski bir patron olduğunu da yazmıştı. Adamın, "hayattan ve içindeki her şeyden nefret eden, sapkın, yaşlı bir osuruk" olduğunu yazdı. Onu görkemli yüzeyinden çıkarmayı dünyaya borçluydum ve hazır olduğumda şansımı deneyecektim.

"İç gözlemim ve terapistlerle yaptığım görüşmeler sonucunda aslında neredeyse klinik olarak tanımlanmış her anlamda bir psikopat olduğumu öğrendim" diye yazdı.

Yazar ayrıca kendi kendine akli dengesi yerinde olmayan olarak teşhis koydu, ancak Yargıç Terry Clackson, terminoloji duygusal olarak yüklü olduğu için jürinin bunu duymaması gerektiğine ve Twitchell'in, bunu gerçekmiş gibi yazıyorsa, doğru bir şekilde teşhis koyacak konumda olmayacağına karar verdi.

Etiketler : Mark Twitchell Kimdir Mark Twitchell
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo Kimdir?

Andrey Romanoviç Çikatilo, Sovyetler Birliği'nde faaliyet göstermiş en az 52 kişiye yaptığı cinsel saldırı, cinayet ve vahşice sonuçlanan suçlardan dolayı tutuklanan ve idam edilen bir seri katildir. Kendisine "Rostov Kasabı", "Rostov Canavarı" ve "Kırmızı Kasap" gibi lakaplar verilmiştir. 1978-1990 yıllarında, Ukrayna ve Rusya'da en az 52 genç kadın ve çocuğu öldürmesiyle tanınmaktadır. Çoğunlukla öldürdüğü insanlar genç ve savunmasız çocuklardı ve cinayetler vahşi şekilde işlenmişti. Çikatilo, 1992 yılında yakalanmış, 1994 yılında idam edilmiştir.

5 yıl önce
Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

Katil Ali Asghar Boroujerdi Kimdir?

İran’da Katil Asgar (Asghar-e Ghatel, Asghar Qatel, Katil Asghar) olarak bilinen Ali Asghar Borujerdi, 20. yüzyılda yaşamış olan bir seri katildir. Borujerdi, İran’ın ilk eşcinsel tecavüzcüsü ve ilk seri katilidir.

5 yıl önce
Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Seri Katil Mehmet Ali Çayıroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Çayıroğlu, Ordu ve Samsun illerinde 2013-2018 yılları arasında en az 11 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Türk seri katilidir. Olaylar, altı yıl boyunca gerçekleşti ve kurbanları genellikle yalnız yaşayan kadınlar olmakla birlikte, yaşları 18 ile 60 arasında değişen erkekleri de hedef aldığı iddia edildi. 2018 yılında yakalandı ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Ali Çayıroğlu daha sonra cezasının kesinleşmesi için temyize başvurdu.

5 yıl önce
ad image
ad image